Παραμυθια για τα μεσημερια.

page 1
Μια φορα και ενα καιρο,λιγο πριν γενηθει το φως. Η γρια αρκουδα βαρεθηκε τις πεστροφες
και εδιωχνε απο τις τριχες της τα χρωματα που σημερα βλεπουμε στα ονειρα μας.

page 2
Τα κουνελια παιζουν σκακι με τον Βουδα και αλλους θεους.Ματωνουν τα αυτια των θεατων απο τη φασαρια.Τα βατραχια προειδοποιουν τους περαστικους να μη σταματησουν να δουν το θεαμα.
page 3
Χιλιαδες ανθρωποι σχεδον την ιδια ωρα πεφτουν στο ποταμι μεσα στις βαρκες τους.Καποιοι ψαρευουν,αλλοι κουνανε με το χερι τους απαλα το νερο.Οι γοργονες τους κοροιδευουν και γελανε ριχνοντας νερο στις πλατες τους.

page 4
Το κοριτσι νουμερο 125 ηθελε να βρει ενα λουλουδι και να το βαφτισει με το ονομα της.Ελεγε την επιθυμια καθισμενη στο μπαλκονι,νομιζε πως δεν την ακουει κανεις.Η αλεπου της γειτονειας που εμενε πανω απο το fast food ελεγε απο μεσα της πως αυτη δε θα κανει ποτε της μωρα.
page 5
Χτυπουσε την πορτα τρεις φορες.Δεν πατουσε ποτε του το κουδουνι.Περιμενε να ανοιξουν την πορτα λουλουδια που μιλανε.
page 6
Απο την ταρατσα του σπιτιου εβλεπε το φεγγαρι οποτε εκεινος το ηθελε.Μερικες φορες του τραγουδουσε καποτε του διηγουνταν πως θα ηθελε να περασει τη μερα του ή ελεγε συνταγες για αρνακι με φρουτα.
page 7
Η κοκκινη κλωστη ξεφυγε απο μια απλωμενη μπουγαδα.Δυο αγγελοι κυνηγουσαν την κλωστη για να την πανε στον παραδεισο.
page 8
Ενα αλογο τρωει παπαρουνες.
page 9
Πανω στο τραπεζι υπαρχουν,ενα καλαθι με πλαστικα λουλουδια,δυο βαζακια το ενα με αλατι και το αλλο με πιπερι,ενα κερι σε σχημα και χρωμα μηλου.Δεν θα ελιωνε ποτε μαλλον.Ενα φλυτζανι με καφε ερχονταν και εφευγε σε τακτα χρονικα διαστηματα.
page 10
Μεχρι σημερα εχει 164 ζευγαρια παπουτσια.Σε πολλα χρωματα και σχεδια.
-Σκεφτεται να χωσει τα τακουνια στο μουνι της;
-Θα την ρωτησω καποια μερα !
page 11
Η γρια που αγαπουσε και ταιζε τα κορακια,τρομαζει τα παιδια.Ξερει ομως να φτιαχνει ωραιες σουπες.
page 12
Ο Κωστας Σημιτης ηταν καποτε πρωθυπουργος της Ελλαδας.Εχει στο σπιτι του 5 τραπεζια και 42 πηρουνια,τα κουταλια βαρεθηκα να τα μετρησω.Η ωραια πρασινη γλαστρα που εχει στο μπαλκονι μου θυμισε τον Ολυμπο.
page 13
Εφτασαν στην πολη 3 νεα μωρα.Μαζευτηκαν ολοι στην πλατεια για να τα δουν.Οι γονεις ηταν πολυ χαρουμενοι.Εγλυφα ενα παγωτο φραουλα,μια χοντρη κυρια ελεγε κατι ψιθυριστα χαμογελωντας.
page 14
Εκλεισε ενα Super Market.Θα παιζουν μουσικη τωρα εκει,κατι Techno δελφινια.
page 15
Η πρωτη μυγα του χρονου σας ευχεται 'ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ'
page 16
Ο μικρος Πετρος φοαβαται τα φαντασματα.Ερχονται λεει,τις νυχτες και του τραβαν τα μαξιλαρια.Η μεγαλη του αδερφη εχει 5 φιλους που ειναι φαντασματα...
page 18
Θα την γαμουσε στο παρκο. Τον θελαν πολυ και οι δυο.Ενας πελαργος ομως τους εφτυνε και εκανε πολυ φασαρια. Δε ξερω αν τελικα πηδηχτηκαν εκεινο το βραδυ. Μενουν ομως ακομα στο σπιτι κοντα στο ποταμι.
page 19
Ο Ελεφαντας του τσιρκου πηρε συνταξη. Τωρα βλεπει τηλεοραση τα πρωινα. Παραγγελνει πιτσες και κινεζικο.Τα βραδια σκεπασμενος με μια καρω κουβερτα διαβαζει ποιηματα στην αυλη του σπιτιου του.
page 20
Ο Δημητρης παντα ηθελε να κανει παρεα με αετους.Πηγαινει ετσι συχνα βολτες καβαλοντας τους απο τη Γη στην Αφροδιτη.
page 21
Οι πελεκανοι τρωνε ψαρια και ξεκουραζονται πανω σε διαφημητικες πινακιδες της Coca Cola.
Oταν ξαναπεινασουν πετανε μεχρι την λιμνη.

page 22
Η Κατερινα χαιδευε τα μαγουλα της.Χαιροταν που ηταν σφρυγιλα και απαλα.Οταν εβγαζε κανενα σπυρακι στεναχωριοταν πολυ.Εδειχνε στους φιλους της το κακο σπυρακι και παραπονιοταν.Μερικες φορες εκλαιγε.
page 23
Γελουσα οταν μου ελεγες πως με τον καπνο του τσιγαρου σου μπορει να σχηματισεις κατσικες.
Εσυ με φιλουσες στο μαγουλο και μου λεγες πως καποια μερα θα μου το δειξεις.
page 24
Η μαμα Κροκοδειλος ελεγε στα παιδια της πως οι Καμηλοπαρδαλεις τα μηλα που σαπιζουν τα κανουν λιπασμα και φυτευουν ντοματες.
page 25
Οταν περνουσε η ωρα τα παιδια που παιζαν μπασκετ,φοβοταν το σκοταδι.Τρεχαν προς τα σπιτια τους ολα μαζι.Το πρωτο που εφτανε και εμπαινε στην κουζινα να πιει το γαλα του ηταν βλακας λεγανε! Συνηθως ηταν ο Κωστας...
page 26
Οι γατες του γερου με τις κοκκινες παντοφλες προσπαθουσαν να μαθουν βιολι. Οι γειτονες ποτε νευριαζαν με τη φασαρια και ποτε γελουσαν απο το θεαμα. Ολοι περιμενουν τη μερα που θα παιζουν ομορφα τραγουδια.
page 27
Η Ιφιγενεια σκεφτεται να μετατρεψει το αυτοκινητο του μπαμπα της σε διαστημικο λεωφορειο. Θα του το ζητησει αυριο το μεσημερι στο τραπεζι. Μακαρι να μη μαγειρεψει η μαμα κοτοπουλο. Δεν της αρεσει καθολου!
page 28
Κοκκινα ψαρια που μοιαζουν με αυτα της περα θαλλασας,κανουν παρελαση στα καγκελα του Δημαρχειου.Ειναι πολυ ομορφα. Μακαρι να μεινουν εδω για αρκετο καιρο.
page 29
Θα φυτεψουμε σε δυο μερες καλαμποκι.Στο περβαζι του δωματιου μας! Θα κανουμε μετα,αργα το χειμωνα ψωμια και κρεμες λεμονι.
page 30
Ενα αλογο ειπε στον Φωτη πως ειναι ερωτευμενο,αυτος το ειπε στην Μαρινα.Δεν ξερω αν η Μαρινα το ειπε σε κανεναν,αλλα φανταζομαι πως θα το πει καποια μερα.
page 31
Εσπασε ο καθρεφτης.Δε θα παντρευτεις ποτε!
page 32
Ενα καρτουν ειπε τον Ακη μαλακα! Νευριασε πολυ και πεταξε μια παντοφλα στην τηλεοραση. Γελουσαμε πεντε μερες με το σκηνικο.
page 33
Οταν περνουσε απο κεινο το μεγαλο κτιριο στεκονταν και καπνιζε ενα τσιγαρο. Μετρουσε ποσοι αρουραιοι θα βγουν απο τον σωληνα και ποσοι θα ειναι ασπροι. Μετα συνεχιζε τον δρομο του.
page 34
Ζουσε καποτε ενας ανθρωπος που μιλουσε μονο στα σκυλια. Τους ελεγε για την αγαπη,τον πραγματικο ανθρωπο,την ζωη που βρισκεται αλλου,τις σκεψεις της δευτερας και για το συμπαν.Βρηκαν μια σπηλια καπου στο δασος αυτος και οι φιλοι του σκυλια,για να μη κρυωνουν.Ζησανε αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.

5 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

To πιο περίεργο ήταν αυτό με τον Κώστα Σημίτη..
Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτεσαι όταν γράφεις το καθένα.. έτσι από περιέργεια..

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω εγώ τι σκέφτεται, που τον ξέρω κι απ' την καλή κι απ' την ανάποδη, σκέφτεται όλα αυτά που θα ήθελε να κάνει και φοβάται να τα κάνει - όπως πχ να σπουδάσει αστρολογία, φυσιογνωμική - κι όλα εκέινα που θα έπρεπε να κάνει αλλά για να μας τη σπάσει δεν τα κάνει - όπως πχ να σπουδάσει υδραυλικός, τεχνίτης υδροροών, νεροποιητής - και γράφει αυτά τα ανατριχιαστικά παραμύθια προκειμένου να ξορκίσει τη σύγκρουση. Όσον αφορά τώρα το Σημίτη εμένα δεν με παραξένεψε καθόλου, σαν παραμύθι μου φαίνεται κι εμένα που η Ελλάδα κάποτε είχε πρωθυπουργό, κι ας υπονοεί ο ποιητής πως ο τέως τώρα τρώει με πολλά κουτάλια...κούνια που τον κούναγε...

the boy with the arab strap είπε...

kalimeres boy !!!!

Ταχυδρόμος! είπε...

Καλά πλάκα μ(ε) κάνεις;

blemobill είπε...

Mmmmm
sou kanw?
de sou kanw!
sou kanw!
sou ekana!
8a sou kanw!
de 8a sou kanw!
:P